Skip to main content

News – ZVEČEVO d. d.


TitleZVEČEVO d. d. - OBAVIJEST O PRIJENOSU POSLOVNE CJELINE
In languageCroatian
Short content

Obavijest o održanoj redovnoj Glavnoj skupštini

 

Poštovani,

kao što smo već zasebno objavili, možemo Vas izvijestiti da je glavna skupština Zvečeva dana 20. kolovoza 2021. godine dala svoju suglasnost na Ugovor o prijenosu poslovne cjeline koji je Zvečevo sklopilo s društvom JAP 1921 d.o.o., povezanom osobom ALCE ZAGREB d.o.o.

Time je ujedno ispunjen najbitniji preduvjet za provedbu dogovora odnosno za prodaju i prijenos poslovne cjeline – segmenta proizvodnje žestokih alkoholnih pića – sa Zvečeva na društvo JAP 1921 d.o.o. kao kupca. Očekuje se da će JAP 1921 d.o.o. preuzeti poslovni segment proizvodnje žestokih alkoholnih pića do kraja mjeseca odnosno početkom rujna, ovisno o dodatnim potrebnim koracima i radnjama. Javnost ćemo obavijestiti kada dođe do samog prijenosa odnosno preuzimanja od strane društva JAP 1921 d.o.o.

Samim time izvještavamo javnost kako je točna informacija prenesena u današnjem Poslovnom dnevniku, a koja kaže da "Alca preuzima `žesticu` od Zvečeva, ugovor do kraja mjeseca“. Želimo naglasiti da je do dogovora s kupcem došlo u cilju nastavka postupka financijskog restrukturiranja Zvečeva, nakon što je kupac potvrdio svoju namjeru zadržavanja svih radnih mjesta te održavanja proizvodnje u Požegi. Osim toga, provedeno je i savjetovanje s radničkim vijećem Zvečeva koje je dalo svoju suglasnost na ovaj prijenos.

Navode kupca da u Požegi namjerava otvoriti i novi logistički centar ne možemo komentirati.

 

Zvečevo d.d.

Document download Download document
Publish date26.08.2021. 12:16
Securities involvedZVCV